0-24  ›  +36 30 929 7006

BIZTIBUK

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

A hazai hevederzárak közül az egyik legismertebb heveder a „Biztibuk”, ill. „SZUPERBIZTI-V” típusú zár. Ár-érték arányát tekintve a legjobb választás. Klasszikus vízszintes hevederzár szereléskor ezt szoktuk ajánlani ügyfeleinknek. Nemcsak új telepítéssel, hanem meglévő hevederzárak javításával és zárcseréjével is kereshetik szakszervizünket!

BIZTIBUK szolgáltatásaink

BIZTIBUK hevederzár szerelés

Legtöbb esetben - sajnos csak utólag -, betörés után hívnak bennünket ajtómegerősítés céljából. A hevederzárak a befeszítésgátlásért felelnek. Ennek érdekében több nagy, erős és hosszú rudazat reteszeli az ajtót, ami egy esetleges nagyobb erő hatására (pajszerrel megfeszítik az ajtószárnyat) sem engedi nyílni az ajtót. Ez kizárólag úgy lehet eredményes, ha a megfelelő rögzítő és kötőelemek segítségével a rudazat is "erősen" tud "kapaszkodni"! Ennek érdekében a Fischer termékeit előszeretettel alkalmazzuk!

BIZTIBUK hevederzár nyitás

Amennyiben a "Szuperbizti" típusú hevederzárat kell nyitnunk, úgy az megoldható a hevederzár teljes tönkremenetele nélkül. Se az ajtó, se a hevederzár mechanikája nem fog sérülni. Áramra mindenképpen szükségünk lenne, mert egy marógép segítségével a fúrásvédő-karikát (forgógyűrűt) eltávolítjuk, majd a zárbetétet nyitjuk egy furaton keresztül. A fúrásvédő karikát tudjuk pótolni, a Biztibuk hevederzár - betét zárcsere azonnal elvégezhető, sérülés nem látható.

BIZTIBUK hevederzár betét csere

BIZTIBUK hevederzár javítás

Előfordul, hogy betörési kísírlet, rongálás esetén megsérül a befeszítést gátló zárszerekezet; vagy a mechanikai kopás, esetleg koszolódás miatt karbantartást igényel a belső fogasléc és annak környezete. Ezekre a problémákra is van azonnali segítségünk. Nem feltétlenül kell cserélni a komplett hevederzárat. Sok esetben elég a kenés - tisztítás - karbantartás, esetleg egyengetés, vagy legrosszabb esetben valamely alkatrészének cseréje.

BIZTIBUK hevederzár kulcsmásolás

Eredetileg három típusú kulcs/zárbetét fordul elő a Biztibuk hevederzárakban: Nova, Gege, ill. Biztibuk (leegyszerűsítve).
Ezen kulcsok másolásában - a megfelelő nyerskulcs miatt - érdemes a gyártót keresni. (11. kerület Budapest, Bocskai út 7.)
A fentiek ellenére számtalan típusú zárbetét is megtalálható a Biztibuk hevederzárakban, mert ahány szerelő, annyiféle termék van a piacon. Mielőtt útnak indul kulcsot másoltatni, érdemes telefonon érdeklődni, hogy az adott típussal ki foglalkozik.